Biografie 

Melancholische foto van een landschap met tarwe, een blauwe lucht en zonnestralen.

Jos Evers (1957) is geboren als tweede in een gezin met drie kinderen. Na de lagere school moest Jos naar het internaat omdat zijn moeder was overleden. Zijn vader had een eigen schildersbedrijf waardoor hij weinig thuis was en als gevolg daarvan niet in staat zijn kinderen de opvoeding te geven zoals hij dat graag had gewild.

 

Jos volgde de brugklas in 's-Heerenberg op Huize Don Rua en de overige jaren van het Atheneum aan het Canisius College te Nijmegen. In die tijd verbleef hij op het internaat De Westerhelling. Nadat hij het Atheneum had afgerond, ging hij op kamers wonen en rechten studeren aan de Radboud Universiteit eveneens in Nijmegen. Jos studeerde als 24 jarige af in 1982 en vervulde daarna de militaire dienstplicht in achtereenvolgens Amersfoort, waar hij tankchauffeur was, en Schaarsbergen, waar hij de "officieel niet bestaande" functie van brigadejurist vervulde.

Foto van Jos Evers uit Duiven met het door hem geschreven boek Een jongen op een internaat. Jos is geboren in Groessen in Gelderland in studeerde in Nijmegen.

Foto door Sjoerd Geurts

Na de dienstplicht ging Jos werken bij de NMB (Nederlandse Middenstands Bank) en hij vervolgde zijn loopbaan bij Centraal Beheer op de afdeling bedrijfsfinancieringen waar hij in 1996 vertrok om als zelfstandig adviseur verder te gaan. Daarnaast was Jos actief in verschillende bestuursfuncties. In 2012 heeft Jos afscheid genomen van zijn bedrijf waarna hij het boek (zomaar) Een jongen op een internaat heeft geschreven, een werk dat de nodige autobiografische elementen bevat.


Jos is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Afhankelijk van hoe zijn boek ontvangen wordt, komt er mogelijk een vervolg over "de Nijmeegse jaren".